Gelişmeler

2024-2025 Eğitim Yılında 1. Sınıfa Başlama Yaşı Ne Kadar Oldu?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için 1. sınıfa başlama yaşı 6 yaş olarak belirlendi.

İlkokul 1. sınıfa başlama yaşı ne kadar oldu? Önümüzdeki yıl öğrencisini okula yazdırmak isteyen veliler bu soruyu merak ediyor. 1. sınıf kaydı için çocuğunu kaç yaşında olması gerekecek?

Resmi okullarda eğitim görecek öğrencilerin okul öncesi 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okul kayıtları ikametgah bilgisi dahilinde e-okul üzerinden yapılabilecek. Veliler Bakanlığa ait olan "e-okul.meb" adresi üzerinden çocuğun yerleştiği okulu görüntüleyebilecek.

2024-2025 Okula Başlama Yaşı Kaç Oldu?

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle 1. sınıfa başlama yaşı belli oldu. Bakanlık tarafından belirlenen takvime göre içinde bulunulan eğitim öğretim yılının 31 Aralık tarihini dolduran çocuklar, 6 yaşını doldurmuş olduklarında kaydolabilecek. Bu hesaplamaya göre 31 Aralık tarihi itibariyle 6 yaşını tamamlamış çocuklar içinde bulunulan yılın Eylül ayında 1. sınıfa başlayabilecek.

Kreş, Anaokulu ve Anasınıfı Okula Başlama Yaşı

Bakanlık tarafından paylaşılan okula başlama yaşı kreş, anaokulu ve anasınıfı için kaç ay oldu?

Kreşe başlayacak çocuklar için 0 - 36 ay

Anaokulu için Eylül ayı sonu esas alınarak 36 - 68 ay

Anasınıfı için Eylül ayı sonu esas alınarak 5 7- 68 ay

NOT: 72 aya kadar olan çocuklar için eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Yasal olarak 72 aydan büyük çocukların okula kaydı zorunludur. 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı okulu başlama yaşı kayıtlarının yapıldığı yılın Eylül ayı sonu esas alınarak Bakanlık tarafından hazırlandı. 1. sınıfa başlama uygulamasına Okula Başlıyorum linkinden ulaşarak sorgulayabilirsiniz.

 

Sena Kaya
Sena Kaya [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar