Gelişmeler

20 Temmuz 2024 Dolar Kaç TL?

Dolar yatırımcı ve vatandaşlar için oldukça büyük bir öneme sahip. Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltildiğini açıklamasında sonra neler yaşandı? 20 Temmuz 2024 Dolar Kaç TL

Dolar ekonomik ve finansal kararlar üzerinde önemli etkilere sahip. Dolar ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen yatırımcılar ve vatandaşlar arama motorlarına 'Dolar kaç TL?'gibi soruları aratıyor.

Moody's Türkiye için kredi notunu açıkladı

Moody's merakla beklenen Türkiye için kredi notunu açıkladı. Açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu, B3'ten B1'e yükseltildi. Ayrıca kredi notu görünümünün pozitif olarak korunduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, bu yükseltmenin ana sebeplerinin yönetimdeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğu belirtildi.

Bakan Şimşek'ten açıklama

Moody's kararı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, uygulanan programın işe yaradığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı! Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu. Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu. Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor. Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz.

20 Temmuz dolar kaç TL

Dolar 20 Temmuz saat 09:27 itibariyle şu şekilde:

Dolar Alış fiyatı: 32.9721 TL - Dolar Satış fiyatı: 33.0924 TL

20 Temmuz 2024 09:28 itibariyle Dolar Kaç TL

Dolar Alış fiyatı: 32.9721 TL - Dolar Satış fiyatı: 33.0924 TL

Erdi Akman
Erdi Akman [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar