Gelişmeler

ABD Verileri Doların Yolunu Çizecek! Dolar/TL Kurunda Dikkat Çekici Beklentiler

Bugün ABD'de açıklanacak olan yıllıklandırılmış GSYH büyüme ve haftalık işsizlik haklarından yararlanma verileri, Fed'in faiz indirimi konusundaki tutumuna dair ipuçları verebilir.

Ziraat FX analizine göre, bugün ABD’de açıklanacak olan yıllıklandırılmış GSYH büyüme ve haftalık işsizlik haklarından yararlanma verileri, Fed’in faiz indirimi konusundaki tutumuna dair ipuçları verebilir. Dolar endeksi (DXY), önceki günü hafif bir primle tamamladıktan sonra yatay seyrini sürdürüyor. Fed üyelerinden gelen ihtiyatlı söylemler ve İngiltere Merkez Bankası üyesi Haskel'in gevşeme konusundaki uyarıları, piyasalarda dengeli bir hava oluşturuyor. Türkiye'de ise ekonomik güven endeksinin artması dikkat çekiyor.

 Dolar/TL paritesinin ise gün içinde kısmi yukarı yönlü hareketler sergilemesi bekleniyor.Son araştırmaya göre, dolar endeksi 104,5 seviyesindeki direncine yakın seyrini sürdürüyor. Yapı Kredi'de yer alan analize göre yarın ABD’de açıklanacak olan Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi (PCE), piyasalar açısından kritik öneme sahip. Verinin yüksek gelmesi durumunda doların prim yapabileceği, düşük gelmesi durumunda ise zayıflayabileceği öngörülüyor. Yerel piyasada, seçim öncesindeki hareketlilik sonrası TCMB’nin faiz artışı ile piyasanın sakinleştiği gözlemleniyor. Dolar/TL kurunun ise 32,00 ve 31,50 seviyelerinde destek, 32,50 ve 33,00 seviyelerinde direnç olarak belirlendiği ifade ediliyor.

Yağmur Kılıç
Yağmur Kılıç [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar