Gelişmeler

Akaryakıt Fiyatlarında Devrim! Tek Fiyat Dönemi Başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan yeni karar ile 15 Mayıs'tan itibaren tüm akaryakıt istasyonlarında aynı fiyat uygulaması devreye giriyor.

Akaryakıt fiyatları tarafında belirsizliklerin son bulması için yeni karar alındı. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüm detaylar...

AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN YENİ KARAR: TEK FİYAT UYGULAMASI

Önceki dönemlerde, akaryakıt istasyonlarında satılan 95 oktan benzin ve dizel gibi ürünler, "Ultra Force-ultra kuvvet", "Power-güçlü", "fuelsave-yakıt tasarruflu" gibi çeşitli adlar altında farklı fiyatlarla tüketicilere sunuluyordu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DEVREDE

Bu ürünler, yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği ve araca ekstra performans kattığı iddialarıyla normal akaryakıttan daha yüksek fiyatlarla satılıyordu.

Ancak EPDK'nın yeni düzenlemesi ile artık akaryakıt istasyonlarında bu tür farklılaştırmalar son bulacak ve tek fiyat politikası uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) üzerinde çalıştığı farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin de istasyonlarda aynı fiyata satılması uygulaması 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

BELİRSİZLİKLER SON BULACAK

EPDK'nın açıklamasına göre, yeni düzenleme, özellikle tüketici nezdinde oluşan fiyat belirsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlaması bekleniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

EPDK, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilgili lisans sahiplerine, yeni düzenlemeye uyum sağlamaları için gerekli zamanı tanıdığını bildirdi.

KALİTE STANDARTLARI VE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayi ile hizmet veren akaryakıt sektörü, Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (AKİS) ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (DAKİS) ile kalite denetimlerini sürdürmektedir. EPDK, petrol piyasası mevzuatına uygun olarak, akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik katkı maddelerinin kullanımına izin vermektedir. Bu süreçte, dağıtıcıların EPDK'ya gerekli bilgilendirmelerde bulunmaları ve izinleri almaları gerekmekte, ancak mevcut yükümlülüklerde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Sena Kaya
Sena Kaya [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar