Gelişmeler

Bakan Işıkhan: Yeni Asgari Ücret Belirleme Süreci Aralık'ta Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinin Aralık ayının başında başlayacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, Aralık ayının başında asgari ücrete dair sürecin başlayacağını ve bu yıl için belirlenecek rakamın, vatandaşların enflasyon karşısında ezilmemesi ilkesine dayalı olarak belirleneceğini duyurdu. 2025 yılı itibarıyla geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için çalışmaların hızlanacağını ifade etti.

Son olarak Ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 49,11 oranındaki artışla net ücret 17 bin 2 liraya çıkmıştı. Bu gelişmenin ardından, “Yeni asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu, pek çok kişi tarafından merakla araştırılmaya başlandı.

Bakan Işıkhan, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, asgari ücretin belirlenmesi için toplantıların yapılacağı süreci aktardı. Ayrıca, asgari ücretle ilgili yapılan tartışmalara değinerek, "Asgari ücret rakamları gündeme geldikçe bazı esnaf kesimlerinin fiyat artırdığı yönünde iddialar ortaya çıkıyor. Ancak bu yola gidilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz." dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçmiş yıl aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirmişti. Beklentilere göre, 2025 asgari ücret artışıyla ilgili ilk toplantının yine Aralık ayının başlarında yapılması öngörülüyor. Bu süreç, hem işçi hem de işveren tarafında dikkatle takip ediliyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar