Gelişmeler

EGİKAD'dan Büyük Adım: Uluslararası Projelerle Yeni Pazarlar Hedefleniyor

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), uluslararası projelere odaklanarak üyelerinin yurt dışında yeni pazarlara açılması için çalışma temposunu artırıyor.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) uluslararası projelere odaklanarak, üyelerinin yurt dışında yeni pazarlara açılması için çalışma temposunu artıracak. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği’ne atanan Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu’nu makamında ziyaret eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önümüzdeki süreçte yurt dışı ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedefine koydu. 

Aşkıner, “Uluslar arası projelerle iş hacimlerimizi büyütelim”

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya’nın yerine atanan Yeşim Kebapçıoğlu’nu ziyaret ederek başarılar diledi. EGİKAD’ın üç Avrupa Birliği projesini başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini  hatırlatan EGİKAD Başkanı Aşkıner, “Önümüzdeki süreçte de yurtdışı ilişkilerini daha da güçlendirerek kadın girişimciliğin önünü uluslararası boyutta da açmak istiyoruz. Potansiyel gördüğümüz ülkelerle ikili ilişkilerimizi geliştirerek, üyelerimiz ihracat pazarlarından daha çok pay almasını arzuluyoruz. Bu noktada kentimizin Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği’nin bize çok büyük katkısı olacaktır. Yeşim Kebapçıoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyor, döneminde güzel iş birlikleri yaratacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“Afrika ve Latin Amerika ile ticaret geliştirilebilir”

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Yeşim Kebapçıoğlu ise EGİKAD’ın yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği bünyesinde AB uzmanlarının yer aldığına işaret eden Kebapçıoğlu, “EGİKAD’ın uluslararası projelerinde her türlü desteği vermeye hazırız. Bir önceki görev yerim Dominik Cumhuriyeti idi. Orada ve Latin Amerika ülkelerinde kaliteli Türk mallarına olan talebi çok iyi gözlemledim. Bu nedenle Türk girişimcilerin bu ülkelerle iş bağlantısı yapmaları ticaret hacimlerini artırmaları için faydalı olacaktır. Afrika ve Latin Amerika ülkeleri ile ticarette büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Bu konuda o ülkelerdeki iş insanları ile temas kurulması, onların burada ağırlanması, buradan heyetlerin o ülkelere giderek temaslarda bulunması çok önemli ve değerli. Bu konularda her türlü desteğe hazırız. İzmir’in ve İzmirli iş kadınlarının ticarette kentlerine daha çok katma değer kazandırması için her türlü çabanın içinde yer alırız” dedi.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar