Gelişmeler

FTX Geri Ödemeleri Kripto Para Piyasalarını Nasıl Etkileyecek?

K33 Research'ün analizine göre, FTX'in alacaklılara nakit ödeme yapması kripto para piyasaları için olumlu bir gelişme olabilir.

Dijital varlık hizmet sağlayıcısı olan K33 Research, FTX geri ödemeleriyle ilgili bir analiz yayımladı. SalI günü yayımlanan raporda ödemelerin kripto para piyasaları için olumlu olma ihtimalinden bahsedildi.

“Nakit olması avantaj”

K33 raporunda Mt. Gox ve Gemini gibi şirketlerin yapacakları ödemelerin olumsuz olduğuancak bu durumun FTX için geçerli olmadığı kaydedildi:

“Mt. Gox ve Gemini gibi şirketlerin geri ödemeleri olumsuz bir hava yaratırken FTX’in nakit ödemeleri ise tam tersi bir durum ortaya koyabilir. Hem Mt. Gox hem de Gemini, ilgili varlıkla ödeme yapıyor ve bu da satış baskısı getiriyor ancak FTX’in nakit ödeme yapacak olması piyasada bir talep de yaratabilir”

Bilindiği üzere FTX bir süredir elindeki varlıkları, alacaklı ödemelerine gelir sağlamak için satıyordu. Bazı FTX müşterileri nakit ödeme konusunda isteksiz olsa da, borsanın kararının değişmesi beklenmiyor. Ancak bazı alacaklıların birleşerek bir toplu dava açmalarına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu müşteriler artan kripto para fiyatlarından ötürü nakit ödeme almak yerine, o kripto para /token’lar ile ödeme talep ediyorlar.

Ödemeler ne zaman?

2014’te hack’lenerek çöken Mt. Gox borsası senelerce süren tartışma ve çalışmaların ardından hem Bitcoin hem de nakit ödeme yapacağını duyurmuştu. Burada müşterilerin istedikleri ödeme şekline göre, şirketin yapacağı ödemelerin zamanı da değişiyordu. Mt. Gox’un, 8.9 milyar doları bulan ödemelere 2024’ün ekim ayında başlaması bekleniyor.

Gemini borsasının 1.7 milyar dolarlık ödemesinin ise haziran ayında yapılması planlanıyor.

Sena Kaya
Sena Kaya [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar