Gelişmeler

İzmir Büyükşehir'de, İkramiye Krizi Patladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ işçileri yaşanan maaş krizinden kaynaklı Genel İş Sendikası iş bırakma kararı aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZELMAN ve İZENERJİ Şirketlerinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 1,2,3 ve 9 Nolu Şubeler maaşların bir süredir geç yatırılmasına karşı iş bıraktı.

İş bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri, Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de makamının olduğu Egemenlik Binası önünde buluştu. İşçiler eylemde ikramiyelerin bugün ödenmemesi durumunda yarın yarım gün çalışacaklarını duyurdu.

Açıklamada ikramiye krizinin devam etmesi halinde iş bırakma eyleminin devam edeceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Bizler İZELMAN  ve İZENERJİ emekçileri olarak 18.000 çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesindeki tüm iş yerlerinde kesintisiz 24 saat İZMİR halkının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için alın teri dökenleri  ve hizmet üretenleriz.

Emekçilerin   iş verenle yaptığımız Toplu İş Sözleşmelerimizde 2 ayda bir ödenmesi gereken ikramiye alacaklarının ve ayın 20 sinde ödenmesi gereken avansların ödenmemesi ikramiyelerin gecikmeli ödemesi noktasında uzun süredir mağduriyetler yaşıyoruz. Biz emekçiler bu ödenmesi gereken sosyal haklarla ay sonu ancak getirebiliyoruz bir önceki bayramdada  yatırılması gereken ikramiyeler bayramdan sonraya sarkıtılması  üzerine üyelerimiz bayrama parasız girmişlerdir.

Bu bayram öncesi 6 Haziran'da iş verence yapmış olduğumuz görüşme üzerine bu bayram öncesi herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını  bayramdan önce İZELMAN VE İZENERJİ emekçilerinin ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplarda olacağını tarafımıza bildirmişlerdir.

6 Haziran'dan sonra defalarca yapmış olduğumuz görüşmelerde herhangi bir sıkıntının olmadığını söylemeleri üzerine bugün Cuma günü yatmayacağını pazartesi ise bir ihtimal yatabileceğini tarafımıza bildirmişlerdir. Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur.

Bizler 18.000 emekçinin örgütlü olduğu Disk/Genel-iş sendikası üyeleri olarak bu sorumsuz tavrı şiddetle kınıyoruz.İkramiyeler bugün hesaplarımıza yatırılmaması halinde tüm iş yerlerinde  24/06/2023 yarın sabah kart basarak yarım  gün hizmet üretmiyoruz, iş bırakmaya devam ediyoruz.

Bu düzensizliğe bu sorumsuz tavra karşı tutumumuz devam edip yatmaması halinde eylemliklerimiz artarak devem edecektir. 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar