Gelişmeler

İzmir'in Demirağlarında Grev Çanları Çalıyor!

İzmir Metro AŞ, işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ve metro ve tramvaylarda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası grev ilanı astı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro AŞ, işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ve metro ve tramvaylarda çalışan işçilerin örgütlü olduğu  Demiryol-İş Sendikası arasında 27 Şubat’ta başlayan ve ara bulucu sürecinin de sona erdiği Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden uzlaşı çıkmadı. TİS görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine işçiler, Halkapınar’daki Metro A.Ş binasına grev kararı astı. 

27 MADDEDE UZLAŞI YOK

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, 77 maddelik TİS taslağında 27 maddede uzlaşı sağlanamadığını söylerken, “Emekçinin sesine kulak verin, emeğine değer verin! Eğer vermezseniz hesabını kötü soracağız. Eğer Metro emekçisinin alın terinin karşılığını vermemek için inadınıza devam ederseniz, metro ve tramvayda şalter iner. Sözleşme sürecinde hırslarına yenik düşüp iş akdi fesihleriyle karşımıza gelenlere, arabalarımızı işyerlerine almayanlara bunların hesabını tek tek soracağım” diye konuştu.

Giral, “Bugüne kadar yapılan bütün görüşmelerde, Demiryol-İş Sendikası olarak, yasal sürelerin tamamını kullanıp, müzakere ve mücadele ederek, süreci masada sonlandırmak için her türlü çabayı göstermiş bulunmaktayız. Kimseden sadaka istemiyoruz; emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler istiyoruz.” diye söyledi. 

‘İZMİR’DE HAYATI DURDURURUZ’

Diyaloğun açık olduğunu sözlerine ekleyen Giral, “Bugünden itibaren SODEM-Sen ve İzmir Metro AŞ. yönetimi olumlu bir sonuçla dönüş yaparsa grev halayı çekmek yerine, emeğimizin karşılığının verildiği çalışanın yüzünün güldüğü ve hakkımızın teslim edildiği iyi bir toplu sözleşme için kutlama halayı da çekeriz. Sendika olarak üyelerimizin taleplerinin arkasındayız, kabul edilene kadarda mücadeleden vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu süreçte hakkımızı vermezlerse İzmir’de hayatı durdururuz ” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar