Gelişmeler

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı: "Seçil Erzan Vakası'nın Benzeri İzmir'de Yaşandı"

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, yaptığı basın açıklamasında, İzmir'de Seçil Erzan vakasına benzer bir olayın yaşandığını belirtti.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, kamuoyuna basın açıklaması yaparak, kamuoyunda Seçil Erzan vakası olarak bilinen olaylar zincirinin bir benzerinin İzmir’de de yaşandığını belirterek, özel bir bankanın şube müdürü ve bir spor kulübünün yöneticisi olan Hatice Ö’ in soruşturma dosyasında adı geçen, işini faturalı ve belgeli şekilde yaptığı halde tutuklu olarak yargılanan Karşıyakalı döviz ve sarrafiye sahibi S.Ç’nin bu olay yüzünden mağduriyete uğradığını bildirdi.

Murat Kurtuluş Buyrukçu, Karşıyaka’da adı geçen Döviz ve Sarrafiye bürosu önünde İzmir Kuyumcular Odası yönetim kurulu üyeleri ve Karşıyakalı kuyumcular ile birlikte basın açıklaması yaparak meslektaşlarına destek verdi.

İZKO Başkanı Buyrukçu, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Bir bankanın şube müdürü ve bir spor kulübünün yöneticisi olan Hatice Ö. soruşturma dosyasında adı geçen birçok kişinin birikimlerini aşırı karlı alanlarda kullanmak vaadiyle bir oluşum meydana getirmiş ve daha sonradan mağduriyetlerine neden olmuştur. Hatice Ö, bahse konu birikimleri döviz ve altın üzerinden yatırıma dönüştürme ve karı yükseltme gibi bir yöntem belirlediğinden; mağdurlardan toplanan paralarla piyasadan yüksek miktarda altın ve döviz alımı gerçekleştirmiştir. İşte tam bu safhada piyasadan temin edilmesi gereken altın ve döviz için Karşıyaka bölgesinde saygın bir şekilde yıllardan beri faaliyet gösteren meslektaşımız S. Ç’e ait işletme tercih edilmiştir. Meslektaşımızın olayla ilgisinin sadece faturalı / belgeli surette altın ve döviz alım satımı yapması olduğu olayın bir numaralı şüphelisi tarafından da açıkça beyan olunmuştur. Normal usullerce alım satım yapması dışında herhangi bir rolü bulunmayan meslektaşımızın aleyhine hiçbir delilin bulunmaması, henüz bir MASAK raporunun dahi oluşturulmamış olması dikkate alındığında; hakkında tutuklama tedbirine başvurulmuş olması, sadece meslektaşımızın değil, tüm meslek erbabının doğal suçlu olarak kabulü anlamına geleceği ve toplum karşısında oluşacak kötü algıya neden olacağı açıktır. Oysa özellikle altın ve döviz fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, günlük bazda bile yüksek meblağlarda alım satım yapılması ve buna bağlı para giriş çıkışlarının olması olağandır ve mesleğin gereğidir. Hatta irili ufaklı birçok işletme de aynı şekilde büyük alım satım işlemleri yapabilmektedir. İşbu nedenlerle meslektaşımız S. Ç ve onun nezdinde benzer durumda olması söz konusu olabilecek tüm meslek erbabımızın yanında olduğumuzu; soruşturma dosyalarında önemli bulgular olmadan suçlu addedilmenin karşısında her zaman durduğumuzu; gerçek adaletin ancak ve ancak hukuk kurallarının önyargılardan arınmış şekilde uygulanması halinde oluşabileceğine inancımızı önemle belirtmek isteriz. İnsan özgürlüğü ve itibarının korunmasının demokratik hukuk devletinin en önemli özelliklerinden biri olduğu muhakkaktır. Bu doğrultuda zaman geçtikçe arkadaşımızın bozulan ticari hayatının ve uğradığı zararın boyutunun telafi edilmez hale geleceği ve buna izin verilmemesi gerekliliği izahtan varestedir. İzmir Esnaf Birliğimiz(İESOB) İzmir Kuyumcular Odamız (İZKO) ve tüm sektör temsilcilerimiz Serkan Çelik’in hukuki mücadelesinde arkasındadır. Kanunlara sonuna kadar saygılı olmamızın sonucu olarak adaletin gecikmeden tecelli edeceğine inancımız tamdır. Bu nedenle Meslektaşımızın tutukluluk halinin kaldırılması ve bu surette yargılamanın devam etmesi en büyük temennimizdir.”
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Buyrukçu, tüketicilere de seslenerek, “Mağdur olmak istemiyorsanız yasal faiz oranlarının üzerinde yüksek faizli her türlü yasal olmayan tekliflere itibar etmeyiniz. Aksi halde bu ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar