Gelişmeler

Kredi Kartı Katkı Payı Düzenlemesi İptal Edildi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, limitleri 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayi için alınması planlanan yıllık 750 TL’lik katkı payı düzenlemesi iptal edildi.

Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayi için alınması planlanan yıllık 750 TL'lik katkı payı düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile iptal edildi. Tasarı, daha önce TBMM gündemine gelmiş ve ardından görüşülmek üzere ertelenmişti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu konuda yaptığı açıklamada, teklifin itiraz edilen noktaları ve bütçe üzerindeki etkilerini yeniden değerlendireceklerini belirtti. "Görüşmelerimizi şimdilik tamamladık. Detaylı bir inceleme yapacağız. İhtiyaç duyulması halinde değişiklikleri bütçeden sonraki dönemlerde ele alacağız" dedi.

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlemenin geri çekilmesi yönünde bir talebi olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, "Cumhurbaşkanımız, yeniden titiz bir inceleme yapılması talimatını verdi" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise düzenlemenin bütçeye herhangi bir katkı sağlamayacağını, alınacak tüm ücretlerin savunma sanayi fonuna aktarılacağını belirtti. Şimşek, Meclis'teki eleştirilerin de dikkate alınacağını vurguladı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar