Gelişmeler

Menemen Belediyesi Seyrek'teki 11 arsayı yeniden satışa çıkardı

Menemen Belediyesi, satışı tartışmalara neden olan Seyrek'teki arsaların bir bölümünü yeniden satışa çıkardı. 11 arsanın ihalesi 28 Aralık'ta yapılacak.

Menemen Belediyesi satışı kentte tartışmalara neden olan Seyrek’teki arsaların bir bölümünü yeniden vitrine çıkardı. Satışların gerçekleşmesi halinde belediyenin kasasına toplam 442 milyon 465 bin 230 TL girecek.

Menemen Belediyesi satışı kentte tartışmalara neden olan Seyrek’teki arsaları bir kez daha vitrine çıkardı.Seyrek Mahallesi’nde bulunan ve muhammen bedelleri 13 milyon 804 bin TL ile 87 milyon 595 bin TL arasında değişen 11 arsa kapalı teklif usulü ile 28 Aralık’ta Menemen Belediyesi Meclis Salonu’nda ihale ile satışa sunulacak.

Belediyenin satışa çıkardığı arsaların imar durumları yapılaşma koşullu konut, ticari depolama ve serbest yapılaşma koşullu ticari merkezden oluşuyor.Serbest yapılaşma koşullu ticari merkez tipi imar durumuna sahip arsalar alışveriş merkezi, otel, sinema, lokanta, dinlenme tesisi gibi yapılara ayrılıyor.

Menemen Belediyesi, satışı tartışmalara neden olan Seyrek'teki arsaların bir bölümünü yeniden satışa çıkardı. 11 arsanın ihalesi 28 Aralık'ta yapılacak.

KASAYA 442 MİLYON GİRECEK!

Satışların gerçekleşmesi durumunda belediyenin kasasına toplam 442 milyon 465 bin 230 TL girecek.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) AK Parti’ye geçmesi sonrasında belediye Seyrek Mahallesi’nde bulunan 146 arsayı 3 milyar 832 milyon TL bedel ile satışa çıkarmış, muhalefetin tepkisini çekmişti. Geçtiğimiz yıldan beri Menemen Belediyesi bir bölümü sit alanı içinde kaldığı gerekçesi ile satışların iptal edilmesinden sonra arazileri parça parça vitrine çıkarmayı sürdürüyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar