Gelişmeler

Selçuk Belediyesi ve İşçiler Arasında Uzlaşma Sağlandı

İzmir Selçuk Belediyesi ve işçileri arasında yapılan uzlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin (TİS) içeriğinde yer alan şartlar açıklandı.

Selçuk Belediyesi ve işçi temsilcileri arasında yapılan uzun süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç verdi ve taraflar arasında bir uzlaşma sağlandı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yapılan anlaşma ile ilgili açıklama yaparak, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak çalışanların ekonomik zorluklardan korunduğunu ifade etti.

En Düşük Maaş 17 Bin TL oldu

Toplu iş sözleşmesi ile ilgili detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre, Selçuk Belediyesi bünyesinde çalışan personel şirketi işçileri için ilk 6 ayda yevmiye ücreti 470 TL olarak belirlendi. Yan gelirlerle birlikte net maaşları 13 bin 758 TL olacak olan işçiler, ikramiye ile birlikte toplamda 17 bin 124 TL alacaklar. İkinci 6 ayda ise yevmiye ücreti 530 TL'ye yükseltilecek, net maaşları 15 bin 54 TL olacak ve ikramiye ile birlikte toplamda 18 bin 420 TL kazanacaklar.

Kadrolu işçiler için ise ilk 6 ayda yevmiye ücreti 490 TL olarak belirlendi. Yan gelirlerle birlikte net maaşları 16 bin 28 TL olacak olan işçiler, ikramiye ile birlikte toplamda 19 bin 538 TL alacaklar. İkinci 6 ayda ise yevmiye ücreti 550 TL'ye yükseltilecek, net maaşları 17 bin 324 TL olacak ve ikramiye ile birlikte toplamda 20 bin 834 TL kazanacaklar.

Yapılan anlaşma ile Selçuk Belediyesi çalışanları arasındaki ekonomik dengelerin sağlanması amaçlandı ve bu noktada tüm tarafların ortak bir çözüm bulması, işçilerin de memnuniyetini sağladı. Belediye Başkanı Ceritoğlu Sengel'in açıklamasında da belirttiği gibi, yapılan uzlaşma herkese hayırlı olsun ve bundan sonraki süreçte de Millet İttifakı'nın iktidarı ile ülkenin sorunları çözülerek, halkın refah seviyesi yükseltilmeye devam edilecektir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar