Gelişmeler

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenilen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı.

Piyasalar tarafından merakla beklenilen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı için sabit tutma kararı aldı. Detaylar işte sizlerle...

Yılın ikinci faiz kararı ile ilgili beklenen açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayı faiz kararı açıklandı. “Peki, 2024 Şubat Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Yılın ilk faiz kararı ne olmuştu?” Tüm soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Şubat ayı faiz kararı açıklandı!

Piyasaların merakla beklediği Şubat ayı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. Ocak ayı içerisinde 2024 yılının ilk faiz kararını açıklayan Merkez Bankası, politika faizini beklentilerine paralel olarak, 250 baz puan artışla yüzde 45’e yükseltmişti. 
Yılın ilk faiz kararının açıklanmasının ardından, “Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?” sorusu gündemi etkisi altına almıştı. Yılın ikinci faiz kararı ile ilgili beklenen açıklama geldi.

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı 22 Şubat saat 14.00’te belli oldu. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklaması şu şekilde oldu;
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıklayarak, TCMB, şubat ayında beklentilere paralel faizi yüzde 45’te sabit tutma kararı aldığını yayınlayarak kamuoyuna duyurdu.

Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleştirilirken, Merkez Bankası 8 toplantı sonrasında faiz artırım sürecini sonlandırdığını açıkladı.

Yılın ilk faiz kararı ile ilgili açıklama geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024 yılının ilk faiz kararını açıklayarak. Yılın ilk toplantısını sonrası Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizi, 250 baz puan artışla yüzde 45’e yükseltmişti. 

Ocak ayında aylık enflasyonun ana eğilimi yılın ilk ayına özgü zamana-bağlı olarak fiyat ve ücret güncellemeleri kapsamında, enflasyon tahmin patikasında öngörülen düzeyde yükselmiş ve manşet enflasyon sınırlı bir artış kaydetmişti.

Para Politikası Kurulu Toplantı özetini, beş iş günü içinde yayınlanacağının bilgisini verdi.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar