Gelişmeler

Teknoloji Devleri Karmaşık Bir Çeyrek Geçirdi: Bazıları Parladı, Diğerleri Geriledi

Teknoloji devi Alphabet, bulut hizmetlerindeki güçlü performansıyla analist tahminlerini aşarak üçüncü çeyrek kazançlarında %15'lik bir artış gösterdi.

Alphabet (NASDAQ:GOOGL) beklenenden daha iyi üç aylık kazanç açıklamasının ardından %15 artış gösterdi. Şirket, özellikle bulut hizmetlerinde olmak üzere tüm kategorilerde analist tahminlerini aştı. Alphabet ayrıca bir temettü ve hisse geri alım girişimi ilan etti.

Microsoft (NASDAQ:MSFT), teknoloji şirketinin analistlerin gelir ve kazanç tahminlerini aşmasının ardından %5 artış gösterdi.

Snap (SNAP), beklenenden daha yüksek hisse başına kazanç ve gelire yol açan güçlü bir reklam performansının ardından %25'lik bir artış yaşadı. Şirket ayrıca analistlerin beklentilerini aşan bir gelecek kazanç öngörüsü de sağladı.

Intel (NASDAQ:INTC), önümüzdeki ikinci çeyrek için beklenenden daha zayıf kazanç tahmininde bulunduktan sonra %9 oranında düşüş yaşadı.

Roku (ROKU), yılın başında güçlü gelir artışı bildirdikten sonra %2,5 oranında büyüdü. İkinci çeyrek için gelir tahmini de beklenenden daha yüksekti.

Atlassian (TEAM), üç aylık beklentileri aşan kazançlar bildirmesine rağmen %7 oranında düştü. Bu düşüş, Eş-CEO Scott Farquhar'ın görevinden istifa edeceğinin açıklanmasının ardından gerçekleşti.

Western Digital (WDC), güçlü brüt kâr marjı ile beklentileri aşan kazançlar bildirmesine rağmen %1 oranında düştü. Ancak şirketin gelirleri yatırımcı beklentilerini karşılamadı.

Yağmur Kılıç
Yağmur Kılıç [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar