Gelişmeler

Torbalı'da Yapılacak Olan Mobilya OSB, Kente Göçü Engelleyecek

Torbalı Ticaret Odası Başkanı (TTO) Abdulvahap Olgun, ilçede yapılacak olan Mobilya OSB yatırımının köyden kente göçü engelleyeceğini belirtti

Torbalı ilçesinde yapılması planlanan ve resmi sürecin tamamlandığı Mobilya OSB projesi ilçede memnuniyetle karşılandı.

715 bin metrekarelik alanda 64 firmanın yer alacağı arazi için 460 başvuru yapıldığı öğrenilirken talep sebebiyle alanın büyütülmesi için girişimlerin başlandığı kaydedildi. Mobilya OSB ile yaklaşık 6 bin kişiye iş kapısı sağlanması bekleniyor.  

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede arazinin geçmiş yıllarda katı atık tesisi projesi ile gündeme geldiğini belirterek alanın Mobilya OSB olarak tahsis edilmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Olgun açıklamasında “bu alan 700 dönümlük tarım ve orman vasfını yitirmiş hazine alanıydı. Değerlendirilmesi açısından önemli bir proje oldu. Bu alan zaman zaman çevreye ve tarıma zarar verecek yatırımlar için gündeme gelen bir yerdi. Bazen İzmir'in çöp tesisinin depolanması, bazen zehirli atıkların ayrıştırılması yönünde gündeme geliyordu. Çevreye zarar verecek yatırımlar gündeme gelince bizim de tüylerimiz diken diken oldu. Bunun Karabağlar'daki mobilyacılara tahsis edilmesi bizi mutlu etti.  Burada 5-6 binlik istihdam bekliyoruz. Mobilya üretimi ve hem istihdam hem de çevre dostu bir sanayileşmedir. Bu bölgede Ahmetli, Özbey, Yeniköy ovası İzmir'in kışlık sebze meyve ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan bir bölge. Burada tarıma, çevreye zarar verebilecek, doğaya zarar verebilecek bir yatırım bölgemizdeki yatırımı yok eder. Bunun için mobilyacıların gelecek olması desteklediğimiz ve teşvik ettiğimiz bir yatırım. Çünkü mobilyanın bir atığı da yok ayrıca köylerimizin gelişimi için oldukça önemli. Yatırım yapacak firmalar açısından baktığımızda ise nitelikli elemanlara ulaşma noktasında kolaylık sağlıyor” dedi.

YORGANCILAR VE ÖZGENER İLE KOORDİNELİ GELİŞTİRDİĞİMİZ BİR PROJEYDİ

TTO olarak EBSO ve İZTO’nun yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile proje için koordineli çalıştıklarını kaydeden Başkan Olgun, “Sayın başkanlar Ender Yorgancılar ve Mahmut Özgener ile koordineli geliştirdiğimiz bir projeydi bu. Burada İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın destekleri çok oldu. Geçtiğimiz hafta tahsisi bakanlıktan ulaştı. Torbalı OSB'ye tahsis etti. Torbalı Organize sanayi bölgesi ismini değiştirerek Torbalı Karma OSB oldu. Hali hazırda yönetimimiz ve bu alan dışında 600 dönümlük bir alanımız var.700 dönümlük alan ise genişleme sahası oldu. Sayın Kaya, 16 kurumdan görüş alarak özel olarak çalıştı” ifadelerini kullandı.

PROJEYİ ÖZEL OLARAK DESTEKLEMEMİZİN SEBEBİ KÖYLERİMİZİN BOŞALMASINI İSTEMEMEMİZ

Yatırımlar ile köyden kente göçün engelleneceğini kaydeden Başkan Olgun, “Torbalı zaten göç alan bir bölge bin fabrikamız var. Projeyi özel olarak desteklememizin sebebi köylerimizin boşalmasını istemememiz. Köylerimizdeki gençler köylerinde yaşamaya devam ederek mobilya organizede çalışıp kendi arazilerinde de ekim dikimi sürdürsün istiyoruz” şeklinde konuştu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar