Döner Savaşı: Kastamonu mu Bursa mı? Fotoğraflar Tartışmayı Alevlendirdi!
Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan dönerin kökeni, uzun zamandır tartışma konusu. Bursa ve Kastamonu şehirleri, bu lezzetin doğum yeri olmak için birbirleriyle yarışıyor.
Türkiye'deki sokak lezzetleri arasında ilk sırada daima döner yer alıyor. Lezzeti birçok ülkeye yayılan döner yemeğinin tarihi ise merak konusu oluyor. Türkiye’deki geçmişi incelendiği zaman dönerin Bursa’da yapılmaya başladığı dile getiriliyor.
Bu duruma itiraz eden Kastamonulu döner ustaları, geleneksel yemeğin Kastamonu’dan tüm Türkiye’ye yayıldığını dile getirdiler. O dönemde çekilen fotoğrafları gösteren ustalar, döner tartışmasına yeni bir boyut kazandırdı.
KASTAMONULU DÖNERCİLER FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI
12 yaşından beri dönercilik yaptığını söyleyen Necati Topçuoğlu, Kastamonu dönerinin 1855'li yıllarda çekildiği tahmin edilen fotoğrafı göstererek, 3 nesildir dönercilik yaptıklarını belirtti.
Bursa iskenderinin de Kastamonu'da yapılan tirit yemeğinden doğduğunu belirten Topçuoğlu'nun bu açıklamasına Bursalı dönercilerden ne cevap geleceği merak konusu.