Gelişmeler

9 Eylül İzmir Kurtuluş Günü 2023: Denizli'den Kutlama Mesajı

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “9 Eylül 1922, yalnızca İzmir’in Kurtuluşu’nun değil; aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı tarih. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyorum” dedi. 

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’na ilişkin mesaj yayımladı. Başkan Denizli, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz’un 9 Eylül’de İzmir’in kurtarılması ile kesin zaferle sonuçlandığı gün bugün. Güzel İzmir’in, 102 yıl önce, 3 yıl 4 ay 24 gün süren düşman işgalinden kurtarıldığı yeniden doğduğu gün; kurtuluşun ve kuruluşun günü. 9 Eylül 1922, yalnızca İzmir’in Kurtuluşu’nun değil; aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı tarih. İzmir, o gün özgürlüğüne kavuşurken, tüm Anadolu’nun umutlarını da yeniden yeşertti.

Bugün Çeşme’mizde, güzel İzmir’imizin her köşesinde bu onurlu mücadelenin kahramanlarını saygıyla anıyor, onların bize bıraktığı emaneti daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, bu topraklar uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun!

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyorum.”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli kimdir?

Lal Denizli, 1991 yılında dünyaya geldi. Milli Futbol Takım'ın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli ile Çiğdem Kayalı'nın kızıdır. Pierre Loti Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi. Ardından Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı. Lal Denizli, CHP Gençlik Kolları’nda aktif olarak çalışıyordu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar