Gelişmeler

Bölgeyi Sarsan Depremler: Naci Görür'den Kritik Açıklama

Dün Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde hissedildi.

Son günlerde Malatya ve Sivas’ta ardı ardına meydana gelen depremler, bölge sakinlerinde kaygı oluşturdu. Dün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. Diyarbakır, Elazığ, Sivas, Şanlıurfa, Erzincan, Tunceli, Batman ve Gaziantep gibi iller, depremin etkisini şiddetli bir şekilde yaşadı. Bu sebeple, Elazığ ve Malatya’da eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

Bugün ise Sivas’ta, 11.29’da 4.7 ve 11.39’da 4.1 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bu sarsıntılar sonrası eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Sadece iki gün içerisinde 3 depremin yaşanması, bölgede yaşayanları tedirgin etti.

Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ecemiş Fayı olarak bilinen ve Erzincan'dan Mersin'e kadar uzanan fay hattının, bölgede büyük depremler üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4.7 diğeri 4.2 büyüklüğünde. Bu depremler, Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ) meydana geldi. Bu zon, oligosenden beri aktif. Sol yönlü doğrultu atımlı olan fay, Erzincan’dan Mersin’e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük bir depreme de neden olabilir,” ifadelerini kullandı.

Bölge halkı, yaşanan depremler ve uzmanların uyarılarıyla birlikte endişelerini dile getiriyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar