Gelişmeler

Bornova Anadolu Lisesi inşaatı durduruldu, projenin doğruluğu tartışılacak

Bornova Anadolu Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan inşaat, 7 metrelik kayma nedeniyle durduruldu.

Bornova Belediye Başkanı İduğ, Bornova Anadolu Lisesi içerisindeki inşaata ilişkin çıkan iddiaları ve polemikleri gündemine alarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. İduğ, “Mühürleme yapılmadı, inşaat durduruldu” dedi.

Bornova Anadolu Lisesi (BAL) bahçesinde türlü iddialarla gündeme gelen inşaatın son olarak durdurulması ve sürece ilişkin Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ açıklama yaptı. Bornova Belediyesi Başkanlık makamında gazetecilere açıklama yapan İduğ, “Mühürleme yapılmadı, inşaat durduruldu. Burada ağaç kesme yoktur. Koruluk ağaçta inşaat yok. 7 metre kayma düzeltilerek inşaat devam edecek” dedi. Öte yandan mülteciler için anaokulu inşası olduğuna yönelik iddialara da açıklık getiren İduğ, “Suriyeli konusuna ben girmem bizimle ilgili değil. Böyle bir konu bana aktarılmadı. O bölgede mülteci yapısı da yok. Projenin doğruluğu tartışmak bize düşmez. BAL Türkiye’nin en değerli bilim adamlarını yetiştirdiği bir lisedir. Burada anaokulu ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Okulun ihtiyacı olan laboratuvara dönülmesini arzu ederiz. Biz sadece ruhsat vermekle yetkiliyiz. Hepsi yasal bir şekilde yapılmıştır” dedi.

BAKANLIK PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığının Bornova Anadolu Lisesindeki inşaatın ruhsatı için 22 Ekim 2023’te Bornova Belediyesine başvuruda bulunduğunu aktaran İduğ, “Milli Eğitim Bakanlığının İzmir’in 11 ilçesinde okul bahçelerinde tesis kazandırma projesiydi. Bizim 5 Aralık’ta ruhsat vermemizle sonlandı. Hangi kurum bize eğitim anlamında bize müracaat ederse jet hızıyla cevap veririz. Okullara tesis kazandırmak için kim talep ederse olumlu cevap veriyoruz. Buradaki bina okulun ihtiyacını karşılayacak bir bina olması bizim tercihimizdir” sözlerini kaydetti.

“KAYMA DÜZELTİLECEK VE İNŞAAT DEVAM EDECEK”

İnşaatın 7 metrelik kayma sonucu durdurulduğunu aktaran İduğ, “Projeyi Valilik ve Bakanlık yaptığı için bizim dışımızda. Bize düşen görev inşaat ruhsatı vermekti. Ölçümleri yaptığımızda 7 metrelik kaynak olduğunu tespit ettik ve inşaatı durdurma kararı aldık. Bu inşaatın tekrar devam etmesi mümkün. Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Burada ağaç kesme yoktur. Koruluk ağaçta inşaat yok. 7 metre kayma düzeltilerek inşaat devam edecek” diye konuştu.

MÜHÜRLENMEDİ, DURDURULDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘mühürlenecek’ açıklamasının ardından mühürleme yapılmayacağını aktaran Başkan İduğ, “Mühürleme yapılmadı kaymanın önüne geçmek için inşaat durduruldu. İnşaat ruhsatında eksiklik yok, eğitim alanı içerisinde. 11 ilçede uygulanan da bu çalışma. Okul bahçelerinin okula faydalı olacak tesisleri kazandırmak için bakanlığın bir kararı var. Yeni yapılan tesisi lab dönüşmesi için mezunların talepleri oldu. Görüşmelere devam ediyoruz. Çok amaçlı bir bina yaparak çözeceğiz. Mühürleme değil hatanın düzeltilmesi için bir çalışma var” açıklamasını yaptı.

Son olarak Bornova Anadolu Lisesinin bulunduğu bölgede bir anaokulu ihtiyacı olmadığını aktaran İduğ, “Orada bir anaokulu ifadesi var. O bölgede anaokuluna ihtiyaç yok. Mevlana mahallesi ve çevresinde belediyeye ait olan arazileri bakanlığa tahsis edebiliriz. İstediği her yerde anaokulu yapabilir, biz tam destekçiyiz. Açarız nereyi arzu ederlerse eğitim için tüm tahsisleri yapabiliriz” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar