Gelişmeler

CHP Menderes'ten "Çocuk İstismarı ve İhmali" Konulu Söyleşi

CHP Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, çocuk istismarı ve ihmali konularına dikkat çekmek için bir söyleşi düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘’Çocuk İstismarı ve İhmali’’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

CHP Menderes Kadın İlçe Kolları Başkanlığı, ‘’Çocuk İstismarı ve İhmali’’ adlı söyleşiyi Menderes Belediyesi Amfi Tiyatro Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyhan Müşerref Kuralı’nın yaptığı söyleşide Psikolog Caner Özdemir ve Avukat Murat Aydın konuk olarak yer aldı. Söyleşiye CHP Menderes İlçe Başkanı Ersin Gür, Menderes Belediye Başkanı ilkay Çiçek’in eşi Melek Çiçek, Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 “Mücadelede birer aktör olmalıyız”

İstismar nedeni ile hayatını kaybetmiş tüm çocukların ruhlarını onurlandırmak adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan söyleşide katılımcılara seslenen söyleşinin moderatörü Seyhan Müşerref Kuralı, ‘’ Toplumsal vicdanı derinden yaralayan ve tüm vatandaşları yakından ilgilendiren bir konuyu konuşmak için toplandık. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın yapı taşlarıdır. Fakat ne yazık ki dünya genelinde ve ülkemizde pek çok çocuk, fiziksel duygusal ve cinsel istismara maruz kalıyor. Hepimiz bu sorunları konuşmalı ve bu konudaki mücadelede birer aktör olma bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.

“Çocuklarımız ile iyi iletişim kurmalıyız”

Çocuk istismarı konusunda çocukların psikolojik baskı altında suskun kaldığına dikkat çeken Psikolog Caner Özdemir iletişimin önemine vurgu yaparak, “Çocuklar evde, okulda ve birçok alanda tacize, fiziksel ve ruhsal şiddete maruz kalıyor. Çocuklarımız ile iyi bir iletişim oturtmalıyız. Çocuklarımız herhangi olumsuz bir durumda psikolojik baskı altında ezilmeden bizlere her şeyi anlatabilmelidir. Çocuklarımızı büyütürken davranışlarımıza, onlara neler hissettirdiğimize dikkat etmeliyiz. İyi bireyler yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘’Ceza tek başına yeterli değildir’’

Avukat Murat Aydın ise çocuk istismarı ve ev içi şiddetin hukuksal boyutunu anlattı. Bu suçlarda mücadele etmenin sadece hukuksal süreçlerle olmayacağını, birçok etmenin gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, ”Ceza sistemi caydırıcılık konusunda tek başına yeterli değildir. Bu suça neden olan etmenleri konuşmalı ve üzerine gitmeliyiz. Cezaların etkili olabilmesi için uygulanabilirliğine olan inancın olması gerekir.” dedi. Murat Aydın, kullanılan dilden, toplumsal inanç ve alışkanlıklardan, yapılan eylemlerden toplumsal cinsiyet eşitsizliğine neden olan etmenleri kaldırmak gerektiğini de ifade etti. Söyleşinin ardından CHP Menderes Kadın Kolları Başkanı Nurdan Kılınç Güner katılımcılara teşekkür ederek, ilçe örgütü ve söyleşiye katılan vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.  

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar