Gelişmeler

İzmir'in Emniyet Müdüründen Sonra Valisi'de Değiştirildi

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valisi olarak atandı. Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi oldu.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 57 ile vali ataması gerçekleştirildi. Yayımlanan kararnamede dikkat çeken isimler de yer aldı. İzmir Valisi Köşger Adana'ya, Adana Valisi Elban ise İzmir'e atandı. 

57 İLE YENİ VALİ

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 57 ile yeni vali atandı.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER, ADANA'YA ATANDI

Atama kararına göre Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valisi olarak atandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi olarak görevlendirildi. Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliğine, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Bursa Valiliğine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Trabzon Valiliğine atandı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı Malatya Valiliği'ne atandı.

İzmir'de Boşalan Vali Makamına Süleyman Elban Atandı

Yaklaşık bir hafta önce İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin yerine gelen Celal Sel'den sonra, İzmir'in Valisi'de değiştirildi. Akşam saatlerinde yayımlanan Resmi Gazete Kararına Göre Adana Valiliği görevinde bulunan Süleyman Elban İzmir Valisi, İzmir Valiliğinde görev alan Yavuz Selim Köşger Adana valisi olarak yer değiştirdi.

Süleyman Elban Kimdir?

Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Elban,1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Havsa, Yakakent, Karakoçan Kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Gn. Md. Şube Müdürlüğü, Mahalli İdareler Gn. Md. Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Gn. Md. Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliğine atanmıştır. 2017 yılı Haziran ayında yayımlanan kararname ile Ağrı valiliğine atandı.10 Haziran 2020 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Adana valiliğine atandı.10/08/2023 tarihli T.C Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İzmir Valisi olarak görevine devam ediyor.

 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar