Gelişmeler

İzmir’in tecrübeli gazetecisi, tehtid edildiğini açıkladı

SONMÜHÜR gazetesi ve SONMÜHÜR TV’de yazı ve yorumlarına devam eden Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, CHP’li bazı isimler tarafından fiili tehtide uğradığını açıkladı.

İzmir’in ve Türkiye’nin köklü çınarlarından biri olan SONMÜHÜR GAZETESİ ve SONMÜHÜR TV’de yazı ve yorumlarına devam eden Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, CHP’li bazı isimler tarafından fiili tehtide uğradığını açıkladı.

Yayınlarıyla ve yazılarıyla kendinden söz ettiren Hasan Tahsin Kocabaş, yaptığı eleştirilerle CHP kanadından bazı kesimleri rahatsız etmiş durumda. Bu durum artık rahatsızlık boyutunu aşmış olacak ki Hasan Tahsin Kocabaş’ı tehtid etme boyutuna kadar gelmiş. Hasan Tahsin Kocabaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

“Yerel seçimler öncesi İzmir, tarihte olmadığı kadar acayip zamanlardan geçiyor. Özellikle CHP'nin akla ziyan aday tercihlerinin, benim kadar tüm İzmir'in yurttaşlarını rahatsız ettiği gün gibi gerçek.

Bir süredir oturduğum mahallede, sokakta beni soruşturanların olduğunu biliyordum. Ancak bu akşam üstüne kadar çok da umurumda olmadı.
Ama bu akşam üzeri kraldan çok kralcı bazı tiplerin, bir başkan adayına şirin gözükmek için beni "bir köşede sıkıştırmak"  hatta yayınımı basmak da istediklerini ciddi bir kanaldan öğrendim.” Dedi.

Açıklamanın devamında geri adım atmayacağını belirten Hasan Tahsin Kocabaş;

“Kendim için bir korkum yok olamaz, üslubumu değiştirmek de bana şerefsizliktir. Ama başta CHP olmak üzere, partilerin il başkanlarına, adaylarına sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. O "aday" bu mesajımı illaki alır, aklını başına alsın ki iletişim kurabilelim. Bu konuda son sözüm, benim ağam da paşam da yok. Bu yüzden de şimdilik durum paylaşımını seçtim.”

Yapılan açıklamalardan sonra bir çok yerel gazete ve medya sahibi kişilerden ve gazetecilerden tepki geldi. SONMÜHÜR TV ve SONMÜHÜR GAZETESİ sahibi ve KANDEMİR MEDYA kurucusu HAKAN KANDEMİR’den sonra AKMAN AJANS ve GELİŞMELER GAZETESİ kurucusu ERDİ AKMAN’da Hasan Tahsin Kocabaş’a destek mesajı yayınladı.

ERDİ AKMAN yaptığı açıklamada;

“"Bir gazetecinin tehdit edilmesi, asla kabul edilemez. Siyasilerin gerektiğinde onları aklamak için kullandığı bir mecra yada destek verilen bir mecra hiçbir zaman olmadık. Gazeteciler doğruları yazmakla mükelleftir ve siyasi karakterler bu yazılar yada yayınlar ile kendilerine bir yol çizmeli uyarı niteliğinde algılayarak siyasi kariyerlerine devam etmelidir. Bilinmelidir ki gazeteciler halkın sesi oluyor ve olmaya devam edeceklerdir. Bu yüzden yazılan yazılar ve söylenen sözler sonrası siyasi karakterler hiçbir zaman gazetecileri tehtid edemez ve etmemelidir. Gazetecilik kariyerine yıllarını vermiş bir üstad’ın  Hasan Tahsin bey’in böyle bir tehtid ile karşı karşıya kalması bizler tarafından da kabul edilemez. siyaset magandalarıyla mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve tüm gazeteci arkadaşlarımızın ve üstadlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hasan Tahsin'ler bitmeyecektir." dedi
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar