Gelişmeler

İzmir Milletvekili Polat: Basın özgürlüğü demokrasi için şart

İzmir Milletvekili Mahir Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı ve basın özgürlüğüne vurgu yaptı. Polat, basının özgür ve güçlü olmasının demokrasi için önemli olduğunu belirtti.

Polat, tüm gazetecilerin bu özel gününü kutlayarak, mesleklerini tarafsızlıkla icra eden gazetecilere teşekkür etti. Demokrasi ve basın özgürlüğünün her türlü engelden korunması gerektiğinin altını çizen Polat, ifade özgürlüğünün önemine değindi.

Özellikle "Sansür Yasası" dediği düzenlemelerin, gazetecilerin haklarına olumsuz etki yarattığını ifade eden Polat, basın ve ifade özgürlüğünün ciddi bir şekilde darbe aldığını söyledi. Gazetecilerin, adliye koridorlarında ya da cezaevlerinde değil, doğru haber almasını sağladıkları görevlerinin başında olması gerektiğini belirten Polat, gazetecilere destek ve basın özgürlüğü konusundaki kararlılığını sürdüreceğini vurguladı.

Milletvekili Mahir Polat'ın bu mesajı, çalışan gazetecilerin özel gününe ek olarak, medya sektöründeki zorluklar ve özgürlük mücadelesi hakkında görüşlerini içermesi nedeniyle önemli bir yankı uyandırdı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar