Gelişmeler

Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem: Hasar yok

Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.34'te meydana gelen depremin derinliğinin 17 kilometre olduğu belirtildi.

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.34'te meydana gelen depremin derinliğinin 17 kilometre olduğu belirtildi.AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.34'te meydana gelen depremin derinliğinin 17 kilometre olduğu belirtildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, "3-4 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, 112'ye gelen bir ihbar yok. Çok şiddetli değildi ama hissettik. Bir olumsuzluk yok, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TİPİK BİR ARTÇI DEPREM DEĞİL"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada "Diri fay haritasında burada fay gözükmüyor ama bu olmadığı anlamına gelmez. Bu büyüklükteki depremde bir yıkım beklenmez. Malatya'da hem Malatya fayı hem de Doğu Anadolu fayı var. İkisinin arasında olmuş, burada fay gözükmüyor ama olabilir. Bu deprem için 5'in üzerinde diyen yerler var. Şiddetli hissedilmiş. Bu depremler bir süre devam edecek. Tipik bir artçı değil bu. Önemli bir fay da gözükmüyor haritalarda. Daha küçük bir fay olabilir burada. Büyük fay zonları üzerine denk gelmiyor. İlginç buluyorum ben tipik bir artçı deprem diyemiyorum ben" diye konuştu.

MALATYA DÜN DE SALLANDI

Malatya'da dün de merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin herhangi bir yıkıma ve hasara neden olmadığı açıklanmıştı.

Yağmur Kılıç
Yağmur Kılıç [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar