Gelişmeler

Seçim Yasakları ve Kısıtlamalar: Türkiye'de Yerel Seçim Gününe Dair Önemli Bilgiler

Yarın gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde Türkiye'de oy kullanma süreci ve hazırlıkları hakkında bilgilendirici detaylar paylaşılıyor.

Türkiye’de yerel yöneticilerin belirleneceği seçimler yarın yapılacak. Seçim öncesinde oy kullanma süreci, kısıtlamalar ve hazırlıklar hakkında detaylar.

Oy verme süreci ve pusula renkleri

-Seçimde 61 milyonun üzerinde seçmen, 208 bin sandıkta oy kullanacak. Oy pusulaları “büyükşehir belediye başkanı”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ve “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için farklı renklerde olacak.

-Büyükşehirlerde 4 pusula (büyükşehir belediye başkanı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı ve belediye meclisi üyeliği), büyükşehir olmayan illerde 3 pusula (il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı ve belediye meclisi üyeliği) ve köylerde 2 pusula (il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık) kullanılacak.

-Doğudaki 32 ilde oy verme saatleri 07.00-16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 olacak.

-1004 seyyar sandık, hastalar ve engelliler için oluşturuldu.

Oy verme saatleri ve seyyar sandıklar

Yüksek Seçim Kurulu, doğudaki illerde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Seyyar sandıklar, hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenler için oluşturuldu.

Sandık başında uygulanacak yasaklar

Seçim günü, alkollü içki satışı ve tüketimi yasak olacak. Ayrıca, kahvehane, kıraathane gibi eğlence yerleri kapalı olacak. Silah taşıma yasağı ve medya kısıtlamaları da uygulanacak.

Seçim günü propaganda yasağı

Bugün saat 18.00’de siyasi parti propagandası sona erecek ve seçim yasakları yarın saat 23.59’da sona erecek.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar