Gelişmeler

Tarım Bakanlığı'nın Domuz Eti İddiaları: Köfteci Yusuf Hakkında Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullanıldığına dair tespitler yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesinde, Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullanıldığına dair tespitler dikkat çekti. Şirket, bu iddiaları kesin bir dille reddederken, bakanlığı suçlayarak karşı bir savunma geliştirdi. Ancak, Tarım ve Orman Bakanlığı daha önce adını vermediği bu markayı listeye eklemekten geri durmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de günlerdir tartışılan domuz eti skandalıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülkede toplam 724 bin gıda işletmesinin bulunduğunu belirtti. Erdoğan, bu işletmelerin üretim, satış ve dağıtım aşamalarında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yılda en az bir kez denetlendiğini ifade etti.

Bu yıl gerçekleştirilen denetimlerin sayısının 1 milyona yaklaşmakta olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı, bakanlığın anlık takip sistemine geçerek, her tespit edilen sorunun hızlıca raporlanabilmesine olanak tanıdığını vurguladı. Erdoğan, “Köfteci Yusuf'un Ankara'daki iki şubesinde uygunsuz gıda tespiti yapıldı ve bu durum savcılığa bildirildi,” dedi.

Ayrıca, denetim süreciyle ilgili olarak itiraz süreçlerinin yaşandığını da belirten Erdoğan, mahkemelerin bakanlığın kararlarını bazen iptal ettiğini, ancak itirazlar sonucunda çoğunlukla bu kararların kabul edildiğini dile getirdi. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından denetim raporlarının yayımlanacağına dikkat çeken Erdoğan, “Bakanlığımızın yürüttüğü idari işlemler, yargı denetimi altındadır. Herkesin kendini savunma hakkı vardır,” dedi.

Cumhurbaşkanı, gıda güvenliğinin önemine vurgu yaparak, “Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı verir ve bakanlık da denetim sonuçlarını kamuoyuna duyurur. Bu denetimler devam edecek ve ciddiyetle sürdürülecektir,” ifadelerini kullandı. Gıda güvenliği konusunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirten Erdoğan, bu tür olayların önüne geçilmesi için gereken tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar