Gelişmeler

2023-2024 Eğitim Dönemi için Hangi Bölümlerde Sınavsız İkinci Üniversite Tercihi Yapabilirsiniz? Detaylar Burada!

2023-2024 eğitim öğretim dönemi kapsamında sınavsız olarak ikinci üniversite bölüm tercih yapmak isteyen kişilere müjde! Sınavsız ikinci üniversite bölümleri açıklandı.

2023-2024 eğitim öğretim dönemi kapsamında sınavsız olarak ikinci üniversite bölüm tercih yapmak isteyen kişilere müjde! Sınavsız ikinci üniversite bölümleri açıklandı. Sınavsız ikinci üniversite bölüm tercihi ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Sınavsız olarak ikinci üniversite fırsatı ile ek bir meslek bilgisine sahip olmak isteyen yahut ikinci bir diplomaya sahip olmak isteyen kişiler için kaçırılmayacak fırsat sunan “sınavsız ikinci üniversite” imkanı ile ilgili daha kapsamlı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Sınavsız ikinci üniversite tercihi için hangi bölümler bulunmaktadır? 

2023-2024 eğitim öğretim dönemi kapsamında sınavsız olarak ikinci üniversite bölüm tercih yapmak isteyen kişiler için sınavsız ikinci üniversite bölümleri ile ilgili liste şu şekilde yer alıyor;

Adalet, Antropoloji, Bankacılık-Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi-Sekreterlik, Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Ekonomi, Felsefe, Finans, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Matematik, Muhasebe, Psikoloji, Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı 27 Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri
Sınavsız ikinci üniversiteye kayıt yaptıranlar, açıköğretim programlarına kayıt yaptıran diğer öğrenciler gibi söz konusu ayrıcalıkta aynı haklara sahiptirler. Söz konusu olan hakların ne olduğunu merak ediyorsanız eğer, söz konusu haklar, eğitim-öğretim faaliyetlerine katılım sınavlara girme, ders geçme, diploma gibi haklar yer almaktadır.

Sınavsız 2 üniversite için talep edilen şartlar neler? 

Sınavsız olarak ikinci üniversiteye başvuru yapmak isteyen kişilerden talep edilen şartlar şu şekilde yer alıyor;
Sınavsız olarak ikinci üniversite fırsatı ile ek bir meslek bilgisine sahip olmak isteyen yahut ikinci bir diplomaya sahip olmak isteyen kişilerin, Yükseköğretim kurumlarından ön lisans yahut lisans diploması almış olması gerekmektedir. Yahut halen bu programlarda kayıtlı olmak talep edilmektedir.

Tüm bunlara ek olarak ise sınavsız ikinci üniversite için başvuru yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması aranan şartlar arasında yer alırken, başvuru yapacak adayların, 18 yaşını doldurmuş olması ve Adli sicil kaydının temiz olması gibi şartlar talep edilmektedir.

Sınavsız ikinci üniversite  başvuru işlemleri nasıl yapılabilir?

Sınavsız ikinci üniversite başvuru işlemleri Üniversitelerin resmi web sitesi üzerinden online olarak gerçekleşebilir. Birçok üniversitenin Sınavsız ikinci üniversiteye başvuruları aktif bir şekilde devam ederken, bazı üniversitelerin için başvuru tarihi  henüz başlamadı. 

Başvuru tarihi ile ilgili detayları tercih etmek istediğiniz okulun resmi web sitesi ziyaret ederek, daha kapsamlı bilgileri bulabilirsiniz.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar