Gelişmeler

2023 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversite Kayıt Tarihi Yaklaşıyor!

Üniversite kayıt tarihine sayılı günler kala YKS tercih sonuçları üniversiteye yeni giriş yapacak öğrenciler tarafından merak konusu..

Üniversite kayıt tarihine sayılı günler kala YKS tercih sonuçları üniversiteye yeni giriş yapacak öğrenciler tarafından merak konusu olmaya devam ederken, YKS 2023 yerleştirme sonuçlarını merak edenler için detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) tarafından gerçekleşen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) tercihlerini tamamlayan adaylar, ÖSYM’in YKS tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacağı sorusuna yanıt ararken, tüm dikkatler ÖSYM’den gelecek ‘2023 YKS tercih sonuçları açıklandı’ duyurusunda...

2023 YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

Üniversite kayıt tarihine sayılı günler kalması nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) katılım sağlayan adaylar tarafından YKS tercih sonuçlarının net tarihi merak konusu olmaya devam ederken, Üniversiteye yeni giriş yapacak öğrenciler heyecanla YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Bu kapsamda da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak her detay mercek altına alarak araştırma konusu oluyor. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavına  (2023-YKS) katılım sağlayan adaylar milyonlarca aday tercihlerini tamamladı. Şimdi sırada, ÖSYM’in YKS tercih sonuçlarını açıklayacağı tarihte. Nefesler tutuldu tüm dikkatler ÖSYM’den gelecek ‘2023 YKS tercih sonuçları açıklanacağı tarihe çevrildi.

2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına  (2023-YKS) tercih sonuçları ile ilgili beklentiler ve kayıt tarihine çok az süre kalması nedeniyle heyecanlarda buna bağlı olarak artış gösterdi. ÖSYM, puanları ve sıralamaları kapsamında tercihlerini yapacak adaylar için, 2023 YKS tercih sonuçlarını ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, henüz yetkili merciler tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Hangi üniversiteye yerleştiğini merak eden adaylara şunu diyebiliriz. Geçen dönem YKS tercihleri 27 Temmuz ila 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Bu durumda da, YKS tercih sonuçları 15 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilmişti. Geçen dönem yapılan açıklama baz alındığı takdirde, Üniversite kayıt tarihinin yaklaşması da göz önünde bulundurularak, ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının en geç ağustos ayının üçüncü haftasında ilan edilmesi tahmin ediliyor.

ÖSYM tarafından Yerleştirme Sonuç Belgesi gibi bir belge ibrazı olmayacağı gibi YKS sınavına katılım sağlayan adayların adreslerinde herhangi bir belge sonuç gibi evrak gönderilmeyecektir. YKS tercih sonuçlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden öğrenilecektir. YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç listesini sorgulamak isteyen adaylar için işlem sırası şu şekilde yer alıyor;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama sonrasında YKS tercih sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebileceklerdir..
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar