Ayvalık’ta yazları güneş ve denize doymanın yanında eşsiz lezzetleri ile karında doyurmak için eşsiz bir tatil imkanı
Yaz tatillerinin vazgeçilmez noktası olan Ayvalık’ta tatili rüyaya dönüştürmek ve bu deneyimi tatmak isteyenlere eşsiz bir imkan sunmaktadır. Ayvalık hakkında bilgi haberimizde…
Hem doğası ve sunduğu tatil deneyimi ile hem de bünyesinde barındırdığı birçok lezzet ile Ayvalık tatilcilerin en gözde noktasıdır. Bu tatil beldesi geçmişten bugüne bir miras olarak korunmuş ve herkes tarafından sevilmiştir.
Ege’nin eşsiz tatil beldesi Ayvalık
Tatil cennetlerin başında gelen Ayvalık yaz tatillerinden hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Ayvalık içinde bulunan yerli halk ve son zamanlarda emeklilerin yerleşerek gürültüden uzaklaştığı bir tatil kasabası konumundadır. Bu durumu yaz sezon dışında gidildiği zaman Ayvalık’ın bünyesinde bulundurduğu restoranların sofralarında oturmuş emekli kişileri görerek kanıtlayabilirsiniz. Doğası ve muhteşem denizi ile Ayvalık, tam bir tatil cennetidir. Apart oteller ve yazlıklar ile herkese konaklama imkanı sunan Ayvalık, okulların kapanmasının ardından gelen turist akını ile tam bir büyükşehir haline bürünüyor. Ayvalık doğal be tarihi güzellikleri ile birçok aktiviteyi de gelenlere sunmaktadır. Ayvalık’ta gezilecek yerler arasında açık ara Ayvalık’ın en yerlerin başında Cunda’da gelmektedir. Cunda’da konaklanacak birçok alan bulunmasından dolayı en çok Cunda bölgesi tercih edilmektedir. Ayvalık’ın eşsiz denizine doymak isteyenler ise Sarımsaklı tarafını tercih etmektedir. Ayvalık’ta günbatımını izlemek ve denize karşı oturmak isteyenler için Şeytan Sofrası, Taksiyarhis ve Yeniçarohori Sanat Köyü başta gelen yerlerdir.
Ayvalık’ın eşsiz lezzetleri
Tatilden ziyade yemek kültürü olarak da zengin olan Ayvalık’ta yenilecek birçok özgü yemek bulunmaktadır. Bunların başında açık ara Ayvalık tostu gelmektedir. Diğer yandan Ayvalık’ta yapılan Yunan mezeleri ve balık, Ayvalık gastronomisinde yer alan belirleyici unsurlardır. Ayvalık denilince akla gelen diğer lezzetler ise; Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu gelmektedir. Ayvalık tarihi itibariyle yaklaşık M.Ö. 1500’lerden günümüze mutfak kültürüyle gelmiştir. Tarih boyunca Ayvalık’ta yaşayan kişiler bir önceki kişilerden yemek mirasını devralmıştır. Ayvalık’ta ki bu yemek mirasını en iyi şekilde özellikle de Cunda bu gastronomi mirası en çok yaşatan yerdendir. Bu yemekler arasında Cunda’da; Beğendili ahtapotlar, Girit ezmeleri sofraları süslemektedir. Herkes tarafından tatilin yanında sevilerek tüketilen yemekler sayesinde turistleri kendine çeken bir beldedir. Tatil yapılırken bir yandan da kendine özgü yemeklerin tüketildiği tatil beldelerin başındadır.