Gelişmeler

MasterChef All Star'da Parlayan Lezzet: Dim Sum Nedir ve Nasıl Yapılır? Detaylı Tarif ve Püf Noktaları!

Geçtiğimiz günlerde MasterChef All Star’da yapılan, Dim Sum tarifi Uzak Doğu yemeklerini seven kişiler tarafından araştırma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde MasterChef All Star’da yapılan, Dim Sum tarifi Uzak Doğu yemeklerini seven kişiler tarafından araştırma konusu oldu. Peki Dim Sum nedir? Dim Sum nasıl yapılabilir? Soruların yanıtları haberimizin devamında sizlerle....

TV8’in sevilen yarışma programlarından birisi olan MasterChef All Star’da yapılan Çin mantısı veya gyoza olaraktan bilinen Dim Sum yemeği en az MasterChef yarışması kadar popüler oldu desek yalan olmaz. Hem kahvaltı olarak hem de öğle yemeği olarak hazırlanan Dim Sum yemeği ile ilgili merak edilen soruları tek tek yanıtladık. 

Dim Sum malzemeleri neler?

Geçtiğimiz günlerde MasterChef All Star’da yapılan, Çin mantısı veya gyoza olaraktan bilinen Dim Sum yemeği, Uzak Doğu yemeklerini seven kişiler tarafından oldukça popüler merak konusu oldu. Dim Sum yemeğini yapmak isteyen kişiler şu malzemeleri tedarik etmesi gerekmektedir;

Dim Sum hamuru için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
•    5 yemek kaşığı soğuk su
•    ¼ su bardağı un
•    ¼ su bardağı kaynamış su
•    ½ yemek kaşığı sıvı yağ

Dim Sum İç harcı için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

•    3 yemek kaşığı konserve bambu filizi,
•    75 gr kıyma, 
•    Yarım yemek kaşığı soya sosu,
•    1 yemek kaşığı esmer şeker,
•    Yarım tatlı kaşığı susam yağı,
•    1 küçük kase soya sosu
•    3-4 tane karides krakeri
•    3-4 dal taze soğan
•    1 tatlı kaşığı mısır unu,
•    1 yemek kaşığı doğranmış kırmızı çili biberi
•    Marul yaprakları

Dim Sum yemeği nasıl yapılır?

Dim Sum yemeği için gerekli malzemeleri tamamladıktan sonra, ilk olarak unu eledikten sonra derince bir kabın içerisine alınarak, malzeme listesinde belirtilen ölçülere göre sıcak su, soğuk su ve yağı ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulması gerekmektedir. Yumuşak hamuru elde ettikten sonra, 16 eşit parçaya ayrılarak, bezelere haline alınması gerekmektedir. Hazırlanan bezeler üzerini kapatıp en az yarım saat dinlenmeye bırakarak iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Dim Sum yemeğinin iç harcı için belirtilen malzemelerin belirtilen ölçüler kullanılarak, kıyma, soya sosu, bambu filizi, şeker ve yağı hep birlikte iyice karıştırarak mısır ununu eklemeniz gerekecektir.

Dim Sum yemeğinin tüm hazırlık aşaması bittikten sonra ise dinlen hamur bezelerini açacağınız yere buğday nişastası serperek, bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açmaya başlayabilirsiniz. Açılan hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı iç harcını ekleyerek yapıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra Dim Sum mantılarını hafif yağlanmış demir kevgir üzerine koyduktan sonra su dolu bir tencerede suyun buharıyla 15 dakika kadar piştikten sonra servis tabağına aldığınız mantıları taze soğan, çili biber ile süsleyebilirsiniz.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar