Gelişmeler

Perde Pilavı Tarifi: Gelinim Mutfakta'da Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta'da bugün perde pilavı yapımı ele alınıyor. Kayınvalideler, gelinlerinin perde pilavı yapma hünerlerini değerlendirecek. Bu lezzetli tarifi siz de denemek ister misiniz?

Perde pilavı tarifi merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Perde pilavı yapmak için tüm hünerlerini sergileyecek. Kayınvalideler de kendi gelinlerini bulmak için tadım yapacak. İzleyiciler de perde pilavının yapılışı ile ilgili aramalarına başladı. Peki, Perde pilavı nasıl yapılır? Sofralarda merak edilen Perde pilavı tarifini sizler için derledik.

Perde pilavı malzemeleri

4 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)

5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet haşlanmış tavuk

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

Kalıpları yağlamak için:

100 gram tereyağı

100 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)

Hamuru için:

100 gram tereyağı

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Tezgaha alıp hamuru toparlayın. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.

Pilav tenceresini bol tereyağı ile yağlayın ve kabukları soyulmuş çiğ bademleri tencerenin tabanı ve kenarlarına yapıştırın. Pilavı hazırlarken tencereyi buzdolabında bekletin.

Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Dolmalık fıstıkları katıp 2-3 dakika kavurun.

Pirinçleri ilave edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Kalan baharatları da ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Demlenmiş pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.

Hamurun 4'te 1'ini kenara ayırıp kalan hamuru açın. Kenarları dışarı sarkacak şekilde tencereye yerleştirin.

Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.

190 derece fırında 30 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun!

Yağmur Kılıç
Yağmur Kılıç [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar