Gelişmeler

Somer Şeften tam kıvamında ve lezzetli olacak turşu tarifi! Sizlerde lezzetli turşu yapabileceksiniz

Eşsiz ve tam kıvamında bir turşu yapmak isteyenlere müjde! Somer şef kendi yaptığı turşu tarifini paylaştı. Bu tarifle turşularınız çok lezzetli olacak.

Masterchef programının sevilen yüzü olan Somer Şef sevenlerine ve izleyicilerine turşu tarifi verdi. Turşu yapımındaki püf noktalara da değinen Somer Şef. Birçok yararlı bilgiyi paylaştı. İşte muhteşem bir turşu için detaylar…

Somer Şef’ turşu tarifi verdi

Her bölümüyle binlerce kişi ekran başına toplayan sevilen yemek yarışması All star hız kesmeden devam etmektedir. Jüriye üyeleri olan Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Soner Sivrioğlu’nun engin yemek bilgileri ile yarışmacıların yaptığı yemekleri oylaması ile birçok yemek ve tarih seyirciye gösterilmektedir. Aynı zamanda şeflerin kendi hesaplarından veya verdikleri röportajlarda da verdiği tarifler gündem olmuştur. Severek izlenen ve yayınlanan Masterchef yarışmasının sevilen Jürisi ünlü şef Somer Sivrioğlu, izleyicilerine kendi tarifi ve reçetesi olan turşu yapımındaki uyguladığı tarifi açıkladı. Sizlerde daha kış gelmemişken turşu yapılacağı zaman Somer Şef'in tarifiyle turşu yapabilirsiniz. Somer şef herkesin uygulayabileceği ve uygulaması gereken turşu tarifinin detaylarını paylaştı.  

Somer Şef’in eşsiz turşusu

Her bölümü merakla beklenen TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye yarışması büyük ilgi gören yemek tariflerine bir yenisi eklendi. Programın en sevilen ve sempatik jüri üyesi Somer Şef, kışlık turşu tarifi verdi. Bu turşu tarifini hazırlarken Somer Şef'in uyarısını dikkate alınarak yapılması gerekmektedir. kış gelmeden yapılıp kışın afiyetle yemek istediğiniz turşu lezzetli ve kıvamı tam olmasını istiyorsanız Somer Şef'in uyarılarına ve verdiği tarihe uyulması gerekmektedir. işte Somer Şef’in turşu tarifinin detayları:
1 kilo suya; 
•    1 çay bardağı kadar üzüm sirkesi
•    3 yemek kaşığı kaya tuzu
•    İnce olacak şekilde dilimlenmiş yarım limon
Ya da diğer yandan limon tuzu kullanmak isterseniz:
İne 1 kilo suya;
•    1 çay bardağı kadar üzüm sirkesi
•    2 yemek kaşığı kaya tuzu
•    1 yemek kaşığı limon tuzu
Bu tarifin üstüne programda verdiği diğer püf nokta olan; turşu için tüm sebzeleri bastırın. Soyulmuş Çin sarımsağında birçok kimyasal var, o yüzden kullanmayın. Turşunun içerisine mutlaka 4-5 nohut kullanın. Çünkü turşuda nohut mayalanma için en iyi malzemedir. Diğer bir önemli husus ise turşu yaparken mutlaka cam kavanoz kullanın. Günümüzde kullanılan plastik kaplarda yapılan turşular hem tatsız hem de sağlık açısından tehdit olacaktır. 
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar