Geleceğin yazarları Alsancak Gar’da fuar düzenledi
İzmir’de geçen senede düzenlenen ve geleceğin yazarları kapsamında ortaokul öğrencilerinin yazdıkları eserlerin sergilendiği Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı bugün gerçekleştirildi.
Geleceğin yazarları projesi kapsamında düzenlenen kitap fuarı Alsancak garında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Demiryolları Bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür’ün katılımıyla bugün düzenlendi. “Küçük eller güçlü kalemler” sloganıyla düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve veliler tarafından yoğun katılım oldu.
Bornova halk eğitim merkezi çocuk halk oyunları ekibinin yapmış olduğu halk oyunları gösterisiyle etkinlik başladı. Ardından ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Ekrem Selçuk’un konuşmasıyla devam etti.
Masal alışkanlıklarının kendisi için bir egzersiz gibi olduğunu söyleyen Selçuk, “Çevreme baktığımda gördüğüm her şey benim için birer masal kahramanı gibi çevremdeki nesneler hayallerimin birer kahramanı ve benim bu nesnelere birer rol vermem yeterli. Bizlere düşen yaşamımızın birer parçası olan öykülere minik kalplerimizle birlikte kocaman masallara dönüştürmek” dedi.
Projede emeği geçen öğretmenler adına Perihan Mahmut Celalettin Demirgüneş Ortaokulunda öğretmen olan Nurgül Ünlücömert ise bir öğretmen olarak tüm görevlerimizin ve fedakarlıklarımızın yanında öğrencilerimizin kitabının editörlüğünü yapmak ve bir kitap basmaya çalışmak bizler için yorucu olsa da çok değerli bir iş yaptıklarını söyledi.
Ünlücömert, “Öğrencilerimizi burada birer küçük söz ustası, geleceğin yazarları olarak onları izlemek bizim için gurur verici” diyerek duygu ve düşüncelerini aktardı.
MİNİK ELLERİYLE BÜYÜK YAZILAR YAZAN YAZARLARIMIZ BİZİ MUTLU EDİYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ise “Minik elleriyle büyük yazılar yazan yazarlarımızın imza gününde olmak bizleri çok mutlu ediyor” dedi. Yentür, “Yaklaşık 17 bin yazarımızın sahiplendiği üç yüzün üzerinde ortaokulumuzda uygulanan bu projenin gelecek adına çok katkı sunacağına inanıyorum” dedi. Yentür, hafta sonu gerçekleşecek olan LGS sınavına girecek olan öğrencilere de başarılarını iletti.
MAALESEF AZ OKUYAN VE AZ YAZAN BİR MİLLETİZ
Çok kıymetli bir projenin düzenlendiğini söyleyen Vali Köşger, Türkiye’nin en eski tren istasyonunda çok güzel bir projenin gerçekleştiğini söyledi. Köşger, “Keyifli bir halk oyunları gösterisi izledik. Bazı şeyleri anlamak için önce okumak gerekiyor. Bizi biz yapan değerleri de fark etmek gerekiyor. Bunun yolu da okumak. Biz maalesef az okuyan ve az yazan bir milletiz. Yolculuk önce kendimizi tanımaktan başlıyor. Bunun ilk adımı da okumaktan geçiyor. Bugün 345 okulla bir katılım gerçekleşiyor. Toplam okul sayısına baktığımız da bu sayı da yeterli değil. İleriki senelerde bunu arttırmamız gerekiyor” diyerek velilere, öğretmenlere ve öğrencilere etkinlik için teşekkürlerini iletti.
YAZDIKLARIMIZIN OKUNMASI BİZİ MUTLU EDİYOR
Altıncı sınıf öğrencileri Defne Saygın ve Ege Alp Altınbaş, küçük yaştan itibaren şiir ve düz yazılar yazdıklarını belirtti. Saygın, “Yazmayı çok seviyorum ve yazmaya devam edeceğim. Yazarken hayattan örnek alıyorum. Savaştaki duyguları örnek alarak yazılar yazıyorum” dedi. Ege Alp ise “Yaşam hissiyle ilgili yazılar yazmayı seviyorum ve düz yazıyla ilgileniyorum. Biyografi, otobiyografi okumayı seviyorum. Burada yayınlanıyor olması fuarın olması beni çok heyecanlandırıyor. Yazdıklarımız okunacak ve yayılacak bu beni çok mutlu ediyor” dedi.