Gelişmeler

23 Nisan coşkuyla kutlandı

Aliağa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da büyük coşku ile kutlandı. Kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, STK’ların ilçe temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup sonrasında İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı Aliağa Atatürk İlkokulu bahçesinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajı okundu.

“Türk Milleti’ne bırakılmış büyük bir miras”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Akyüz konuşmasında, “103. yılını sevinçle, coşkuyla ve gururla idrak ettiğimiz Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nın tüm milletimiz ve insanlık için iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.

23 Nisan 1920’de Anadolu’nun kalbinde yeşeren milli egemenliğin sembolü TBMM’nin açılışı ile millet olarak az zamanda çok büyük işler başardık. Bu gün başlangıç şartlarına ve içerisinde yer aldığımız mukaddes ülkülere baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırmaktadır. Onun milletinin eşsiz kabiliyetlerine güvenerek irfanla kurduğu TBMM sayesinde bugün ülkemizin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla geleceğimizin teminatı sevgili çocuklara armağan edilen bu güzel günü büyük bir şan ve şerefle kutlamaktadır.

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatıp, 23 Nisan 1920’de ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ilan ettiği bu yüce bayram, Türk Milleti’ne bırakılmış büyük bir mirastır. Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye ederek onları da onurlandırmıştır. Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceğin güvencesi olan sevgili çocuklarımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; milletler arası ilişkilerde egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olan ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yetiştirmek zorundayız.

Çocuklarımızı geleceğe donanımlı bireyler olarak en iyi şartlarda geliştirme hususunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu vesileyle 6 Şubat’ta 10 ilde meydana gelen büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı ve evlatlarımızı rahmet ve özlemle yad ediyoruz.” dedi.

Etkinlikler düzenlendi

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından 23 Nisan Uusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen şiir yarışmalarında ilkokul birincisi Atatürk İlkokulu öğrencisi Eslem Hüma Yıldız ve ortaokul birincisi Fatih Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Ürkmez şiirlerini okudular.

Sonrasında Atatürk Anaokulu öğrencileri Anadolu Ateşi ve davul gösterisi, Atatürk İlkokulu Kafkas gösterisi, Mehmet Saka İlkokulu ritim gösterisi, Atatürk İlkokulu Anadolu’dan Esintiler gösterisi gerçekleştirildi. Etkinliklerin ardından resim ve şiir yarışmaları ödül töreni düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar