Gelişmeler

İzmir Barosu'ndan 2. Tur için Kriz Masası Kararı!

İzmir'de 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güven ortamında geçmesi için İzmir Barosu seçim gününde kriz masası oluşturacak

Türkiye'de  28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala İzmir'de hareketli saatler yaşanmaya başladı. Bu kapsamda, İzmir Barosu ikinci tur seçimlerinin güvenli ve demokratik bir ortamda geçmesi için seçim günü 'Kriz Masası' oluşturacak. Yaklaşık 30 avukatın görev yapacağı kriz masası seçim günü sabah saat 07.00'dan itibaren hazır bulunacak.

EÇİMLER DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GEÇSİN DİYE...

Baro binasında bulunan avukatlara her sandıkta bulunan müşahit avukatlardan gelen anlık bilgileri değerlendireceklerini söyleyen İzmir Baro Başkanı Avukat Sefa Yılmaz, "Bu kurulan masa kimsenin faydasına olsun diye değil, geçmişte yaşanan usulsüzlükleri ve çözülmeyen sorunları çözmek adına oluşturulacaktır. Çünkü hukukun önüne kimse geçemez. Seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi için çalışacağız. Bu güvensizlik ortamında seçimle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Tutanaklar nasıl düzenlenir, geçerli geçersiz oyların tanımlanması bunların tastiklenmesi gibi kurallarla ilgili bir çok bilgi birikimi olan arkadaşlarımızla hazırız. Sabah saat 07.00'den itibaren seçimler sonuçlanana kadar orada olacağız" diye konuştu. 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]
Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar